HOTELLKRITERIER
KLASSIFISERINGSKRITERIER HOTELL
Klassifiseringen bygger på egenrapportering og stikkprøvekontroll basert seg på følgende hovedkriterier:
Hotell med enkel romstandard og felles dusj og toalett
Hotell med enkel romstandard hvor minst 50 % av rommene har egen dusj og toalett
- Resepsjon bemannet 24 timer
Hotell med god romstandard hvor alle rommene har TV, dusj og toalett samt servering av alle måltider i egne eller nærliggende lokaler.
- Minst 80 % av rommene inkludert bad er >= 14 m2
Et fullservicehotell med meget god romstandard. Dette inkluderer bla:
- A la carte restaurant – middag
- Mulighet for servering av frokost på rommet
Et fullservicehotell med eksklusiv romstandard og serviceytelser på et høyt nivå. Dette inkluderer bla:
- Generelt luksuriøst innredede rom og fellesareale
- A la carte restaurant – lunsj og middag
- Innendørs svømmebasseng eller bemannet fitness-senter
- 24 timers room service
- Suiter til rådighet
Hoteller som har en spesiell historie eller attraksjon, tildeles i tillegg til stjernene et severdighetssymbol.
Hoteller som har godt utviklede aktivitetstilbud som gjestene kan benytte seg av, tildeles i tillegg til stjernene et resort-symbol.
Hoteller som tilbyr serviceytelser utover det vanlige i tilhørende stjerneklasse kan tildeles en SUPERIOR-betegnelse.