HOTELLKRITERIER

KLASSIFISERINGSKRITERIER HOTELL

Klassifiseringen bygger på egenrapportering og stikkprøvekontroll basert seg på følgende hovedkriterier:



Hotell med enkel romstandard og felles dusj og toalett



Hotell med enkel romstandard hvor minst 50 % av rommene har egen dusj og toalett


Hotell med god romstandard hvor alle rommene har TV, dusj og toalett samt servering av alle måltider i egne eller nærliggende lokaler. Dette inkluderer bla:

  • Dobbeltrom minst 16 m2. Enkeltrom minst 14 m2.


Et fullservicehotell med meget god romstandard. Dette inkluderer bla:

  • A la carte restaurant – middag
  • Dobbeltrom minst 20 m2. Enkeltrom minst 16 m2.
  • Internettadgang på rommene.


Et fullservicehotell med eksklusiv romstandard og serviceytelser på et høyt nivå. Dette inkluderer bla:

  • Dobbeltrom minst 24 m2. Enkeltrom minst 18 m2.
  • Generelt luksuriøst innredede rom og fellesareale
  • A la carte restaurant – lunsj og middag
  • Innendørs svømmebasseng eller bemannet fitness-senter
  • Resepsjon bemannet 24 timer
  • 24 timers room service
  • Suiter til rådighet

Hoteller som har en spesiell historie eller attraksjon, tildeles i tillegg til stjernene et severdighetssymbol.

Hoteller som har godt utviklede aktivitetstilbud som gjestene kan benytte seg av, tildeles i tillegg til stjernene et resort-symbol.

Hoteller som tilbyr serviceytelser utover det vanlige i tilhørende stjerneklasse kan tildeles en SUPERIOR-betegnelse.